Om oss

Kennel Leirams

Leiram - marieL, mitt namn baklänges blev vårt kennelnamn. Jag gick SKKs uppfödarutbildning som pågick några år och började fundera på att starta en kennel. 2012 blev vårt kennelnamn godkänt och första kullen med fem härliga valpar föddes 2013. Sedan dröjde det, av olika skäl, till 2019 innan nästa kull föddes. 

Vi är en liten kennel som föder upp valpar i hemmiljö, våra hundar lever med oss som familjemedlemmar, de myser med oss i soffan och sover med oss på nätterna.

Vi har haft borderterrier sedan 2002, men djur och hundar har funnits med långt tidigare. Jag, Marie, gillar  viltspår, grytträning, agility och att aktivera hundarna på olika sätt. Att packa ryggsäcken och dra ut i skogen en dag uppskattas av alla familjemedlemmar.

Målet med vår uppfödning är att hundarna ska behålla sina ursprungliga egenskaper som grythundar. Det är ju därför vi älskar vår ras för att den är just precis en borderterrier, en allsidig jakthund, men också arbetsvillig inom många andra områden som t ex spår, agility och lydnad, och sist men inte minst är en underbar kompis och familjehund.

Jag har under vintern 21/22 blivit certifierad SBK-instruktör i valp- och allmänlydnad. Som påbyggnad gick jag sedan en kurs som Hoopersinstruktör och håller nu kurser på vår lokala Kennelklubb.


Viltspår och grytträning

Vi jagar inte själva, men försöker att testa hundarna i konstgryt. Vi tränar också viltspår. Kenneln har redan flera viltspårchampion.

Agility, rallylydnad, nosework mm

Agility brukar de flesta hundarna tycka är roligt. Vi tränar en del agility, men har inte startat på tävling än och det beror inte på hundarna utan på en något vimsig matte. Men det kommer. Tränar också rallylydnad och har nosat lite på nosework.


Hoopersinstruktör våren2022
Hoopersinstruktör våren2022
SBK Allmänlydnads- och valpinstruktör vintern 2021/2022
SBK Allmänlydnads- och valpinstruktör vintern 2021/2022

En härlig höstdag ute på Hölick. Långpromenad på klipporna längs  stränderna och en välbehövlig fikastund med medhavd matsäck.

Kennel Leiram's
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!